WA Plus Autoverzekering

In Nederland is er de mogelijkheid om als autobezitter te kiezen uit vele WA Plus autoverzekeringen. Deze schadeverzekering wordt door veel verzekeraars aangeboden. Net zoals met andere verzekeringen kan het daardoor juist lastig zijn om de beste WA Plus autoverzekering te vinden. Er is zoveel aanbod dat het haast onmogelijk lijkt om deze variatie naast elkaar te leggen en tot een goede vergelijking te komen.

De WA Plus autoverzekering in het kort uitgelegd

Wat is de WA Plus dekking? Iedere autobezitter is verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. De WA Plus autoverzekering is een uitgebreide versie van de WA verzekering. Deze dekt ook de schade ten gevolge van diefstal, brand, storm en hagel, ruitschade en zelfs aanrijdingen met dieren. Het is een verzekering die men bijna altijd afsluit voor redelijk nieuwe auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud. Bij de meeste verzekeraars betaal je een eigen risico (waarvan je de hoogte zelf kan bepalen). Heb je veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan kan het raadzaam zijn om ook bij auto’s die ouder zijn dan 8 jaar oud deze verzekering af te sluiten.

Verschillen

De meeste van deze autoverzekeringen verschillen van elkaar. Alleen al de premieverschillen zijn enorm. Zo sluit je bij de ene autoverzekeraar deze verzekering af voor maar enkele tientjes per maand, afhankelijk van je eigen risico, auto en no-claimkorting, terwijl je bij de andere zo honderd euro of meer per maand kwijt bent! Ook voor deze verzekeringen geldt dus weer: Vergelijken loont en dit kan je veel opleveren.

WA plus autoverzekeringen vergelijken

WA plus AutoverzekeringSluit nooit zomaar een WA Plus autoverzekering af maar neem de tijd om het aanbod grondig te vergelijken. Je kan dit zelf doen door gewoon bij een tiental verzekeraars een offerte op te vragen en deze naast elkaar te leggen. Maar wat je ook kan doen is alle WA Plus autoverzekeringen via een objectieve, onafhankelijke vergelijker met elkaar te vergelijken.

Er zijn diverse websites bij wie je daarvoor terecht kan. Het voordeel van online vergelijken is dat je direct een schifting kan maken. Vervolgens vraag je bijvoorbeeld bij de 3 meest gunstige aanbiedingen een offerte aan en onderwerp je deze thuis nog eens aan een grondige vergelijking.

Premie online vergelijken

Natuurlijk let je extra op de vermelde premies wanneer je de Wa Plus autoverzekering vergelijkt. Het zou handig zijn wanneer je een vergelijker vindt bij wie je eerst kan kiezen voor de extra, aanvullende dekkingen zoals Pechhulp en de inzittendenverzekering en daarna pas kunt vergelijken. Pas dan heb je meer duidelijkheid over de reële hoogte van de premies bij de verschillende verzekeraars.

Deze tonen namelijk meestal alleen de ‘kale’ premies. Vergeet niet om naast de premiehoogtes ook te vergelijken op de kwaliteit van de aangeboden verzekeringen en dit met de premies in je achterhoofd. Je kunt wel een hele goedkope autoverzekeringen vinden maar wat heb je er in de praktijk aan als de kwaliteit niet al te best is? De klanttevredenheid en de polisvoorwaarden zijn daarom belangrijke punten om mee te nemen in je vergelijking.

Wat kost een WA Plus autoverzekering?

Zoals we hierboven al schreven hangt het deels van jouw situatie en wensen af wat een dergelijke verzekering kost. Maar de verschillen in premies zijn wel erg groot. Zo betaalt iemand met bijvoorbeeld 10 schadevrije jaren bij een dure verzekeraar bijna 2.5 keer zoveel als bij een goedkope aanbieder! Maar aan de andere kant is het ook wel weer zo dat een goedkope aanbieder niet altijd de beste voorwaarden en kwaliteit biedt. Daarom zijn…

Ook de voorwaarden erg belangrijk!

De kleine lettertjes bij de voorwaarden zijn niet voor niets zo klein. Menig verzekeraar hoopt dat de toekomstige klant hier overheen leest. Neem de moeite om de voorwaarden door te lezen en let bijvoorbeeld op zaken zoals de waarderegeling bij een Total loss.

Schadevrije jaren zijn vaak onduidelijk

De schadevrije jaren zijn belangrijk voor je, omdat dit de hoogte van je premie het meest sterk bepaald. Maar lang niet altijd is het even duidelijk hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Je weet één ding zeker: Wanneer je nog nooit eerder een autoverzekering hebt afgesloten, dan heb je geen schadevrije jaren opgebouwd. Andersom is het ook zo dat indien je nooit schade hebt geclaimd, je precies kan berekenen wat je schadevrije jaren zijn.

Weet je niet zeker hoe vaak je schade hebt geclaimd? Dan kan je dit het beste opvragen bij je eigen verzekeraar. Overigens staat dit ook op je polisblad weergegeven. Het wordt pas lastiger wanneer je al eens overgestapt bent naar een andere autoverzekeraar én in het verleden wel eens schade geclaimd hebt. Hier gaat het dan wel eens fout, aangezien autoverzekeraars een eigen bonus-malusladder hanteren. Het aantal schadevrije jaren komt daarom niet altijd overeen met het werkelijke aantal. Goed nieuws is dat vanaf heden (2016) alle verzekeraars dezelfde bonus-malusladder gaan hanteren!