Tesla Verzekeren

Tesla Verzekeren? Met de onderstaande vergelijkingstool kun je uitgebreid Tesla verzekeringen vergelijken.

Een Tesla is een prachtige auto en natuurlijk een kostbare auto. Een Tesla verzekeren betekent een kostbare auto verzekeren. En dus voor de verzekeraars een hoger risico. Een extra probleem zit hem in de beveiliging van de auto. Normaal gesproken moet een kostbare auto een SCM beveiliging Klasse 5 hebben. Met een volgsysteem, indien de verzekeraar een verzekering zal accepteren. Het volgsysteem van de auto moet dan verbonden zijn met een alarmcentrale. Dit is bij de Tesla helaas niet het geval.

Waar kunt u een Tesla verzekeren?

Een autoverzekering afsluiten voor een Tesla is dus minder eenvoudig dan bij een “doorsnee auto”. Er is gelukkig nog wel een verzekeraar in Nederland waar u terecht kunt om uw Tesla te verzekeren. Delta Lloyd heeft een aparte Xclusive Tesla autoverzekering. U kunt deze overigens niet online afsluiten.

Daarnaast gelden er, om deze autoverzekering af te kunnen sluiten, aanvullende voorwaarden.

Voorwaarde voor het kunnen sluiten van een Tesla verzekering

Tesla Verzekeren

Zoals aangegeven zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om een Tesla autoverzekering af te kunnen sluiten. Deze zetten wij hieronder even voor u op een rij:

  • U heeft een Tesla
  • U heeft geen negatief aantal schadevrije jaren
  • U heeft de laatste drie jaar geen schuldschades/diefstalschade gehad
  • U bent niet jonger dan 28 jaar

Als u aan al deze voorwaarden voldoet dan kan het mogelijk zijn om uw Tesla te gaan verzekeren.

Premie voor uw Tesla verzekering

Uw Tesla verzekeren is uiteraard niet heel goedkoop. Het is een dure auto, dus de premie is ook niet heel laag. Afhankelijk van de cataloguswaarde is de basispremie van uw Tesla verzekering tussen de € 1200,- en 1450,- voor de WA + Volledig Casco verzekering. Heeft u één schade gehad? Dan loopt de premie al op tot € 1815,-, bij meerdere schades zelfs naar € 2199,-.