Premieverschillen bij autoverzekeringen

Dat er premieverschillen bij autoverzekeringen zijn is bekend. Er zijn verschillende auto’s, verschillende verzekeringsvormen en verschillende verzekeraars. Dan is een premieverschil logisch. Toch zijn er ook situaties waarbij premieverschillen veel minder logisch zijn.
De consumentenbond is hier een onderzoek naar begonnen. Het opvallende bij dit onderzoek is dat er premieverschillen bij autoverzekeringen bestaan op de gekste dingen. Zoals aangegeven is een verschil bij het aantal schadevrije jaren verklaarbaar. Of bij de vorm van dekking.
Maar dan de onverklaarbare. Een toevoeging bij uw huisnummer. U woont bijvoorbeeld niet op huisnummer 36, maar op 36a.
Het verschil in premie kan dan oplopen tot iets meer dan € 10,- per maand.

Er zijn meer premieverschillen bij autoverzekeringen

Dit klinkt misschien als een groot verschil, maar er zijn nog veel meer verschillen denkbaar. Zo werken verschillende verzekeraars onder verschillende labels. Hiermee bedoelen we dat een verzekeraar met meerdere labels/werknamen de markt op kan gaan om haar producten aan de man te brengen. Er zijn veel verschillende partijen, met verschillende belangen.
Dit geldt overigens ook voor de vergelijkingswebsites. Deze zijn niet per definitie allemaal even goed in het vergelijken van autoverzekering.
Wat u hieraan kunt doen? Dat is simpel.

Hoe komt u aan de goedkoopste autoverzekering?

Om de goedkoopste autoverzekering te kunnen sluiten, raden wij u aan om een aantal stappen te doorlopen. Als eerste is het van belang om te vergelijken. Als u een autoverzekering afsluit zit u er vervolgens voor minimaal één jaar aan vast over het algemeen. Een verschil van enkele Euro’s per maand kan gedurende de hele looptijd van de verzekering zomaar oplopen tot enkele tientallen Euro’s.
De goedkoopste autoverzekering afsluiten is een klus waar u ongeveer 1 uur voor uit kunt trekken. Het begint natuurlijk met het verzamelen van gegevens die u moet invullen voor de lening. Daarna kunt u beginnen met vergelijken. Vergelijk vooral via vergelijkingswebsites. Dit kan u veel tijd schelen omdat zij al veel werk voor u uit handen nemen.
Belangrijk is om ook vergelijkingswebsites met elkaar te vergelijken. U zult al snel zien dat de ene site een hele ander als goedkoopste aanbieder zal aanprijzen dan de ander. Daarnaast kan het nog verstandig zijn om ook rechtstreeks wat aanvragen in te dienen bij de verschillende verzekeraars.
Als u dit gedaan heeft, zult u ook zien dat premieverschillen bij autoverzekering veel voorkomen.

Premieverschillen bij autoverzekeringen
2.5 (50%) 6 votes
Natuurlijk is het zijdelings altijd al zo geweest bij een autoverzekering afsluiten, dat de premie
Autoverzekering afsluiten: Een autoverzekering afsluiten is niet zo heel lastig. Autoverzekeringen vergelijken en direct afsluiten
Autoverzekering Afsluiten: Een Tesla is een prachtige auto en natuurlijk een kostbare auto. Een Tesla
Een autoverzekering afsluiten is bij de Hema tijdelijk voordeliger. Hema geeft namelijk een korting van
Uit een onderzoek van Independer is gebleken dat jonge mannen de hoofdprijs betalen voor hun
Lees meer:
Autoverzekering vergelijken
Jonge mannen betalen de hoofdprijs

Uit een onderzoek van Independer is gebleken dat jonge mannen de hoofdprijs betalen voor hun autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten is...

Tesla verzekeren
Tesla verzekeren

Autoverzekering Afsluiten: Een Tesla is een prachtige auto en natuurlijk een kostbare auto. Een Tesla verzekeren betekent een kostbare auto...

Sluiten