Autoverzekering voor 1 dag

Een autoverzekering voor 1 dag afsluiten is mogelijk indien je bijvoorbeeld een auto wilt importeren. Je vraagt in dat geval een ‘eendagskenteken’ aan. Daarmee is je auto voor 1 dag verzekerd. Of wanneer je jouw auto opknapt, daarmee klaar bent en de auto wilt verkopen. Hieronder leggen we je uit hoe je een eendagskenteken aanvraagt.

Autoverzekering voor 1 dag en keuring

Je kunt niet zomaar een eendagskenteken aanvragen. De verzekeraar wil namelijk dat je een auto die je bijvoorbeeld importeert eerst laat keuren. Pas dan word je geaccepteerd door de verzekeraar en kan je met deze autoverzekering voor 1 dag naar Nederland rijden vanuit het buitenland of andersom.

Waar vraag je dit kenteken aan?

Je vraagt het eendagskenteken aan bij het RDW. Je vult een formulier in en vervolgens ben je, indien je auto gekeurd is, voor een dag verzekerd. Het is trouwens ook de meest gemakkelijke manier om snel je auto te verzekeren voor 1 dag. Let op: Deze kortlopende autoverzekering is erg duur. Voor 1 dag betaal je al minimaal 30 euro.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van eendagskenteken?

Een eendagskenteken kan je alleen aanvragen voor voertuigen die geen Nederlands kenteken hebben. Je sluit op dezelfde dag dat je auto een keuring ondergaat een autoverzekering voor één dag af. Belangrijk is dat je kentekennummer met duidelijke zwarte letters op een witte ondergrond aan je wagen aangebracht/bevestigd moet worden. Informatie over de afmetingen van de witte ondergrond ontvang je van het RDW.

Eendagsverzekering alleen voor heen- en terugreis

Heb je eenmaal een eendagskenteken kunnen aanvragen, dan geldt deze alleen voor de heen- en/of terugreis of beide en wel op dezelfde dag van de keuring. Dit laatste is belangrijk om te onthouden. Je bent volledig verzekerd.

Acceptatie door de verzekeraar

Autoverzekering voor 1 dagJe sluit deze verzekering eenvoudig en gemakkelijk af via het internet. Je geeft de eendagskenteken vervolgens op aan je autoverzekeraar. Daarvoor zal je een aanvraagformulier moeten invullen.

Je hoeft nu alleen nog maar te wachten totdat je geaccepteerd bent. Indien dat het geval is ben je vanaf dat moment direct voor 1 dag verzekerd. Overigens kan je opgeven voor welke datum de 1-dagsverzekering moet gelden, dus wanneer deze korte autoverzekering moet ingaan. Op onze website vind je enkele verzekeraars bij wie je een dergelijke verzekering kunt afsluiten.

Waarom een autoverzekering voor 1 dag zo duur is

Sluit je een autoverzekering af voor 1 dag, dan betaal je daar voor je idee de hoofdprijs voor. Maar dit is vrij logisch, aangezien de verzekeraar voor deze verzekering bijna evenveel werk met verrichten op administratief gebied dan voor een verzekering die 1 of meerdere jaren geldig is. Zo moeten ze de aanvraag beoordelen, een polis opstellen en toesturen en je aanmelden. Daarvoor maakt de verzekeraar kosten. Ook is het zo dat het aanbod beperkt is. Deze verzekering wordt niet door alle autoverzekeraars aangeboden. Minder concurrentie = hogere tarieven. Gemiddeld betaal je voor een autoverzekering die 1 dag geldt ongeveer 30 euro.

Waarom een autoverzekering voor 1 dag belangrijk is

Je auto verzekeren voor maar 1 dag is een kleine moeite. Maar het biedt je veel voordelen als bestuurder. Je kunt namelijk zonder zorgen je auto gebruiken voor een dag. Stel, je verzekerd je auto niet en je veroorzaakt schade of krijgt een ongeluk. Al die kosten zou je dan zelf moeten betalen… En bij een Total loss (om nog maar niet te spreken over letselschade of een ongeluk met de dood tot gevolg) is je auto onverzekerd. Je bent verplicht om je auto te verzekeren en je komt voorkomt hiermee zeer veel financiële problemen en leed.

Via onze website kun je een verzekeraar vinden bij wie je een auto voor 1 dag kunt verzekeren.