Autoverzekering Vergelijken

Autoverzekering vergelijken is altijd aan te raden voordat je een autoverzekering afsluit. Alleen dan ben je er 100% zeker van dat je een verzekering afsluit die bij je persoonlijke situatie past.

Autoverzekering vergelijken doe je door op de voorwaarden, dekkingen, beoordelingen en premie te letten. Maak daarbij gebruik van een of meerdere vergelijkingssites of vergelijk gewoon via onze website. Op onze website krijg je inzicht in de mogelijkheden en je krijgt een totaalbeeld van de kosten in jouw specifieke situatie.

Autoverzekering vergelijken voor een goedkopere verzekering

Indien je een goedkope autoverzekering wilt afsluiten, dan kan je dat bewerkstelligen door autoverzekering vergelijken. Daar zijn veel speciale vergelijkingswebsites voor. Deze websites maken het voor jou stukken eenvoudiger. Je kunt namelijk al je wensen aangeven. Op basis daarvan krijg je de beste vergelijking en resultaten. Je kan een vergelijkingswebsite zien als een instrument waarmee je sneller tot een keuze kan komen.

Het klinkt misschien raar in de oren maar ook vergelijkingswebsites kun je onderling autoverzekeringen vergelijken. Je komt er dan achter dat vergelijkingswebsites vaak verschillende premies hanteren. Probeer een website te vinden die geheel onafhankelijk vergelijkt, zonder bepaalde verzekeraars een voorkeurspositie te geven. Voordat je begint met autoverzekering vergelijken raden we je aan om je het onderstaande af te vragen. Deze informatie helpt je bij het doen van een goede vergelijking.

Autoverzekering aanvragen niet altijd mogelijk

Voor lang niet iedereen is het mogelijk om een autoverzekering aan te vragen. Degene die een autoverzekering willen aanvragen zullen aan een aantal eisen moeten voldoen. Het afsluiten van een autoverzekering is bijvoorbeeld niet mogelijk zonder rijbewijs. Het is namelijk een verplichting om auto’s op eigen naam verzekeren. Het is dan ook niet mogelijk een auto te verzekeren op andermans naam. Je zal ook een meldcode nodig hebben om een auto verzekering af te sluiten. De autoverzekeraar heeft deze meldcode nodig, zodat hij je kan aanmelden bij de centrale database. Autoverzekeraars kunnen wel degelijk mensen royeren indien zij niet tijdig deze meldcode doorgeven. Houd daarom deze code bij de hand indien je een autoverzekering aanvraagt.

Welke dekking past bij jou?

Autoverzekering vergelijkenProbeer voor jezelf na te gaan in welke mate je gedekt wilt zijn tegen autoschade. Voor degene die een nieuwe auto hebben, is het altijd verstandig om deze allrisk te verzekeren. Wanneer je er voor kiest om dit niet te doen en je maakt schade of erger nog, je rijd je auto Total loss, dan zal je niets vergoed krijgen. Natuurlijk is het wel zo dat je voor deze uitgebreide dekking altijd de hoofdprijs betaald. Je betaalt maandelijks veel meer premie. Indien je geen nieuwe auto hebt, dan is de allrisk autoverzekering overbodig.

Het is aan te raden om je in dit geval op de WA autoverzekering te richten. Je kunt ook kiezen voor de beperkt casco verzekering. Heb je geen nieuwe auto maar is deze auto niet ouder dan 4 jaar oud, dan zou je kunnen kiezen voor een all risk autoverzekering indien je van mening bent dat je deze niet zelf kan herfinancieren bij een Total loss.

Heb je echter een auto die niet ouders is dan 10 jaar oud maar wel ouder is dan 4 jaar? Dan is deze nog voldoende waard om goed te verzekeren maar de meest uitgebreide dekking is het niet meer waard. Krijg je vroeg of laat schade aan je auto, buiten je eigen schuld om, dan krijg je echter zonder een WA+ beperkt casco verzekering niets vergoed. Heb je wel voor deze dekking gekozen, dan ontvang je (in het geval van een Total loss) de dagwaarde. Over het algemeen neem je alleen een WA dekking indien je auto ouder is dan 10 jaar oud. Dit is overigens ook een verplichte verzekering.

Bepaal zelf de hoogte van de premie autoverzekering

Je kan voor een gedeelte zelf de hoogte van de premie bepalen. Lang niet iedereen houdt hier rekening mee bij het doen van een vergelijking. Pas deze kennis toe bij je vergelijking. Allereerst is het zo dat indien je alleen voor de verplichte WA verzekering kiest, je het minste geld kwijt bent bij een autoverzekeraar. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je wellicht gebruik kan maken van een collectiviteitskorting.

Bijna 80% van de werknemers in Nederland kan op deze korting namelijk aanspraak maken. Het is zelfs zo dat wanneer je al met pensioen bent je vaak nog rechts op collectiviteitskorting hebt. En hoeveel schadevrije jaren heb je inmiddels opgebouwd? Heb je in de laatste jaren nooit schade geclaimd, dan ontvang je al veel meer korting op je autoverzekering. We noemen dit no-claimkorting. Je kan ook flink veel geld besparen door een eigen risico te betalen. En betaal je de verzekeringspremie direct voor een heel jaar of per kwartaal, dan ontvang je korting bij vrijwel iedere autoverzekeraar.