Autoverzekering afsluiten voor 1 maand

Een autoverzekering afsluiten voor 1 maand kan soms nodig zijn vanwege bepaalde redenen. Op deze pagina vertellen we je bij wie je terecht kan voor een dergelijke verzekering en waar je zoal op moet letten of rekening mee moet houden. En natuurlijk moet een autoverzekering voor 1 maand ook niet al te prijzig zijn. Allemaal redenen om er dus even goed voor te gaan zitten. In elk geval is het autoverzekering afsluiten voor 1 maand bij vrijwel alle verzekeraars mogelijk!

Autoverzekering afsluiten voor 1 maand hetzelfde als voor 1 dag?

Is een autoverzekering afsluiten voor 1 maand niet gewoon hetzelfde als voor 1 dag? Dat niet perse. Want een autoverzekering voor 1 dag wordt meestal alleen afgesloten voor mensen die een auto willen importeren uit het buitenland, of juist willen exporteren. Overigens is het mogelijk om bij een autoverzekering voor 1 maand te kiezen voor een autoverzekering op basis van jouw chassisnummer i.p.v. kenteken. Maar dat even terzijde.

Waarop letten bij een autoverzekering voor 1 maand?

Autoverzekering afsluiten voor 1 maand

Waarop moet je vooral letten bij het autoverzekering afsluiten voor 1 maand? Uiteraard sluit je geen verzekering af bij een verzekeraar die werkt met een jaarcontract terwijl je auto maar voor 1 maand verzekerd moet zijn. Dit lijkt ons logisch.

Je moet er wel op letten dat je een verzekering afsluit bij een verzekeraar bij wie het mogelijk is een verzekering dagelijks op te zeggen.

Dit zijn meestal wel de iets duurdere verzekeraars maar mocht een maand net niet voldoende zijn, dan kan je de verzekering nog altijd een paar dagen langer laten duren.

Direct beëindigen met vrijwaringsbewijs

Het is overigens ook zo dat je bij iedere verzekeraar je autoverzekering meteen kan stoppen indien je een vrijwaringsbewijs hebt. Hiermee toon je aan dat je geen eigenaar meer bent van de auto. Deze hoef je daarom ook niet meer verplicht te verzekeren.
Met dit bewijs kunt u aantonen dat u niet langer de eigenaar van de auto bent. En dat het voor u dus ook niet meer nodig is om de auto te verzekeren. De flexibiliteit van de verzekering is dus zeker van belang bij de keuze van de juiste verzekeraar.

Daarnaast is het natuurlijk van belang om op de prijs te letten. En dan niet alleen de premie voor de autoverzekering van de ene maand. Maar natuurlijk ook op de bijkomende poliskosten en dergelijke. Dit kan namelijk een groot deel van de kosten bepalen.

Groene kaart

Kies bij voorkeur voor een verzekeraar die een groene kaart afgeeft indien jij je tijdelijk laat verzekeren. Op die kaart staat een nummer en dit nummer heb je altijd nodig indien je bij schade een schadeformulier moet invullen.

Gebruik maken van polisbedenktijd

Wat echter in veel gevallen nog veel slimmer is? Dat is om gewoon een normale autoverzekering af te sluiten. Het maakt daarbij niet uit of je daarbij een jaarcontract aangaat. Want wat is het geval? Iedereen mag zonder opgaaf van reden een autoverzekering beëindigen.

Hiervoor geldt de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. We noemen dit ook wel de polisbedenktijd. Iedereen mag dus binnen deze termijn de autoverzekering annuleren. Je hoeft geen premie te betalen in deze periode.

Eigenlijk wordt de verzekering niet beschouwd als zijnde afgesloten. Je kan deze dus binnen die periode annuleren en vervolgens direct voor de duur van 14 dagen elders een nieuwe autoverzekering afsluiten. Zodoende ben je een maand lang gratis verzekerd. Informeer echter wel bij je verzekeraar wat er gebeurt indien je schade in deze periode maakt.

Ben je dan verplicht om verzekerd te blijven? Dat laatste is niet het geval maar je krijgt niet de premie terug die je al hebt betaald.