All risk Autoverzekering

Een All Risk Autoverzekering afsluiten? Maak gebruik van onze handige vergelijker en sluit direct je All risk autoverzekering af.

De All Risk Autoverzekering is ook wel bekend als de WA + volledig casco verzekering. Deze verzekering sluit men af voor nieuwe of dure auto’s. Net zoals met de WA autoverzekering en WA+ autoverzekering, lopen ook de premies voor de All Risk verzekering erg uiteen. Daarom raden we ook ditmaal weer aan om de tijd te nemen al het aanbod met elkaar te vergelijken. Zo zijn er absoluut autoverzekeraars te vinden die een goedkope All Risk autoverzekering aanbieden, alleen moet je bij deze verzekeringen in het speciaal letten op de polisvoorwaarden en de kleine lettertjes. Want in de praktijk blijken goedkope All Risk verzekeringen niet altijd een goede dekking te bieden.

Dekking All risk autoverzekering

Een ding is zeker: Met een All Risk autoverzekering ben je altijd standaard WA gedekt. Het is een dure verzekering maar je hebt wel de garantie dat je voor de meeste vormen van schade, al dan niet jouw schuld, uitgebreid verzekerd bent. Voor de volgende vormen van schade en/of oorzaken biedt de All Risk standaard dekking:

– Schade die je veroorzaakt bij/aan anderen (WA dekking)
– Schade door natuurverschijnselen zoals overstromingen, blikseminslag, hagel en storm
– Schade aan je auto of Total loss door slippen, omslaan, botsen, aanrijding
– Veroorzaakt door kwaadwillende: Vandalisme
– Bij brand, ontploffingen
– Schade door aanrijding van dieren
– Bij een technisch mankement van de auto
– Bij diefstal
– Sterretje in voorruit of ruitbreuk
– Schade aan derden

Verschil WA+ plus verzekering en All Risk verzekering

All Risk AutoverzekeringBeiden soorten dekkingen verschillen niet eens zoveel van elkaar. Want voor alle bovengenoemde oorzaken en/of soorten schade vergoedt ook de WA+ verzekering alles. Behalve voor schade aan je eigen auto die is ontstaan door eigen fouten zoals aanrijdingen, slippen en te water raken. Voor bepaalde vormen van buitenkomend onheil ben je ook niet verzekerd. Het verschil tussen de dekkingen onderling is natuurlijk ook de hoogte van de premie. Voor een doorsnee WA+ verzekering betaal je minder dan voor een doorsnee All Risk.

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen beide verzekeringsvormen? Hieronder hebben we een keuzehulp gemaakt die je kan gebruiken bij het maken van een beslissing.

Let op: Dit zijn richtlijnen en die hoef je niet perse te volgen. Zo kan een auto van 6 jaar oud nog een hoge dagwaarde hebben en daarom kan een All risk Autoverzekering een goede keuze zijn. Of je hebt in je hele leven nog nooit schade geclaimd en ontvangt 80% no-claimkorting. Je bent in dat geval voor een iets oudere auto nog relatief goedkoop uit met de All Risk verzekering.

Keuzehulp om de dekking van je autoverzekering te bepalen:

Hieronder staat een keuzehulp. Hoeveel je auto waard is en wat de leeftijd is, wordt als maatstaf gebruikt bij de bepaling van de dekking. Let op: Het blijven richtlijnen.

– 0 t/m 5 jaar oud: We raden de WA + Volledig Casco aan (ook wel All Risk verzekering genoemd)
– 6 t/m 10 jaar oud: De WA + Beperkt Casco verzekering is een goede keuze (ook wel WA plus genoemd)
– Ouder dan 10 jaar?: Dan voldoet de WA autoverzekering

All Risk autoverzekering duur bij duurdere auto’s? Niet altijd!

Veel mensen denken dat een All Risk verzekering zo duur is vanwege de catalogusprijs van de auto. Maar autoverzekeraars baseren het tarief op meer factoren dan alleen dat. Zo letten ze ook op diefstalgevoeligheid en hoe eenvoudig auto’s weer te repareren zijn.

Nieuwe auto’s zijn vaak enorm diefstalbestendig en motoren zijn bijvoorbeeld gemakkelijk uit te lezen met computers. Vandaar dan ook dat voor dure, nieuwe auto’s niet perse hogere premies worden gevraagd.

De All Risk verzekering dekt lang niet altijd de schade

Het is belangrijk om te beseffen dat deze verzekering lang niet altijd de schade dekt. Sommige mensen denken van wel maar ook verzekeraars dekken hun eigen risico’s met All Risk (dus “alle risico’s”) af. Je kan er vanuit gaan dat de verzekeraar je in alle redelijkheid niet verzekerd indien je moedwillig schade veroorzaakt. Er wordt geen schade uitgekeerd indien:

  • Je zelf met opzet schade aan je auto toebrengt
  • Je onder invloed van alcohol of drugs hebt gereden
  • Bij ‘joyriding
  • Je geen geldig rijbewijs hebt
  • Je nog premie verschuldigd bent
  • Je hebt gefraudeerd met je verzekering
  • De auto is gebruikt voor criminele activiteiten (bankroof bijvoorbeeld)

Ouderen en jongeren betalen meer

Wist je dat jongeren en ouderen (vaak boven de zeventig jaar) meer premie betalen? Autoverzekeraars berekenen namelijk het statistische risico. Jongeren zijn minder ervaren bestuurders en raken vaker betrokken bij ongelukken. Ouderen daarentegen worden bijvoorbeeld trager in hun beslissingen (reactiesnelheid) of gaan minder zien.